Explosieven

De speurhondengeleiders EDD van LiSAR International zijn gecertificeerd, geregistreerd en aangesloten bij de beroepsgroep VOMES voor het werken met explosieve stoffen en ontplofbare oorlogsresten. (Welke verplicht is voor speurhonden geleiders EDD sinds 1 januari 2021 staatsblad 2019 nummer 472)


Onze eigen speurhonden explosieven met begeleiders kunnen worden ingezet voor:

  • Preventieve zoekacties naar geïmproviseerde explosieven ("bom-checks") bij evenementen, concerten, exposities, voetbalwedstrijden, spoorwegen.
  • Zoekacties naar aanleiding van bommeldingen;
  • Specifieke zoekacties naar vuurwerk, vuurwapens en/of munitie;

Onze Speurhondengeleiders zijn op de hoogte van procedures en regelgeving inzake zoekacties naar geïmproviseerde explosieven, vuurwerk en vuurwapens.

LiSAR International hecht waarde aan kwaliteit en betrouwbaarheid. Extra aandacht wordt daarom besteed aan intake, procesbeschrijving en eindrapportage.

Speurhonden vuurwerk.

De vuurwerkdetectie honden zijn opgeleid in het vinden van diverse verschillende soorten vuurwerk, zowel legaal als illegaal.

Deze speurhondenteams kunnen worden ingezet voor het opsporen van vuurwerk in de vracht/postpakketten als bij evenementen zoals bij voetbalwedstrijden, hierbij bestaat zelfs de mogelijkheid om bezoekers te controleren d.m.v. deze honden.

Rolling stones.jpg U2a.jpg